Du är här: Start/Vänersborg/Nyheter

Nyheter

Prenumerera på nyheter via RSS
 • Debattartikel TTELA

  torsdagen den 15 februari 2018

  Vill vi leva i ett öppet och humant samhälle där alla människor har lika värde måste utvisningarna till Afghanistan omedelbart upphöra! Det skriver företrädare för Röda Korset och andra frivilligorganisationer i Vänersborg i en debattartikel i TTELA. Artikeln bygger på det våra volontärer upplever i sitt dagliga arbete bland asylsökande på Restad gård.

 • Röda Korset tackar Vänersborg

  torsdagen den 28 december 2017

  RK:s generalsekreterare tackar Vänersborgskretsen för bidrag till Röda Korsets humanitära arbete runt om i världen.

 • Sluta utvisa till Afghanistan

  fredagen den 01 december 2017

  Säkerhetsläget i Afghanistan är sådant att Svenska Röda Korset nu anser att Sverige helt ska upphöra med tvångsutvisningar till Afghanistan av humanitära skäl.

 • Så behandlas ensamkommande

  onsdagen den 27 september 2017

  Godtyckliga åldersuppskrivningar. Tolkar som kan sämre svenska än den de ska tolka för. Juridiska ombud som är okunniga, nonchalanta eller bara oanträffbara. Så ser verkligheten ut för många av de ensamkommande barn som sökt asyl i Sverige, enligt en ny rapport från nätverket #vistårinteut..

 • Afghaner demonstrerar mot utvisningar

  onsdagen den 13 september 2017

  Över 100 afghaner demonstrerar och kräver stopp för utvisningar till Afghanistan. "Är det ens mänskligt att skicka tillbaka människor till ett land där det dör tiotals människor dagligen?", frågade demonstranterna i ett uttalande.

< Föregående1234567...