Du är här: Start/Vänersborg/Ungdomsförbundet

Röda Korsets Ungdomsförbund har startat upp i Trollhättan & Vänersborg

Styrelsemöte RKUF Vbg
Skicka till:

I somras påbörjades arbetet med att starta upp en ungdomsförening i området kring Trollhättan & Vänersborg. Med Sveriges största flyktingförläggning belägen i Vänersborg, Restad Gård, har båda kommuner sett ett stort behov av ett ökat socialt stöd för ensamkommande barn och unga. Nu har vi äntligen dragit igång föreningen och startat upp två verksamheter: Läxhjälpen och Kompisgruppen!

En gång i veckan håller de aktiva i föreningen i de två verksamheterna. Vi vill göra situationen för ensamkommande lättare genom att öka deras chanser till att klara av sin skolgång och erbjuda ungdomarna stöd för att kunna känna en säker och meningsfull tillvaro. Vårt engagemang för social trygghet och humanitet genom våra verksamheter är möjlig eftersom vi är en arena där engagerade ungdomar kan känna sig behövda och få en möjlighet att utvecklas. Arbetet har redan kommit en god bit på väg, med flera frivilliga som jobbar med ensamkommande ungdomar.

Föreningen har planerat in flera aktiviteter inom en snar framtid, bland annat ett årsmöte den 31 oktober. Vi kommer också att visa upp oss som en förening på höstmarknaden i Vänersborg.

Förhoppningsvis kommer ännu fler frivilliga tillkomma efter hand, och vi ser fram emot ett bra första år för föreningen med massa spännande aktiviteter!

Vill du veta mer om ungsdomsförbundet, kontakta Mathilda Bandarian!