Du är här: Start/Varberg/Första hjälpen-gruppen i Varberg

Första hjälpen-gruppen i Varberg

Skicka till:

Första hjälpen-gruppen i Varberg (FHG-Varberg) erbjuder organiserad olycksfallsberedskap/första hjälpen-beredskap samt medmänskligt stöd under olika sorters evenemang. En stor del av Varbergsgruppens uppdrag består av olika sportevenemang men andra arrangemang som tex nattvandring, konserter eller andra publikevenemang förekommer.

Vi utför uppdrag i Falkenberg, Varberg och Kungsbacka kommun. Då förstahjälpen grupperna i Sverige samarbetar kan vi även ta uppdrag med behov av många förstahjälpare tex större festivaler eller arrangemang som återkommer på flera platser tex en turné.

FHG-Varberg bedriver en ideell verksamhet men för att bekosta verksamheten tex utbildningar, lokal, material, osv tas en avgift ut. För prisuppgift kontakta oss.

Alla förstahjälpare utbildas av Röda Korsets särskilda utbildare för att kunna hantera en stor mängd olika situationer, allt från hjärtstopp och kraftiga blödningar till stukningar och skoskav. FHG-Varberg kan både ta hand om mindre allvarliga skador och vid allvarligare händelser tillkalla och omhänderta skadade i väntan på ambulans. FHG-Varberg har en hjärtstartare som tas med på alla uppdrag, undantaget är om flera olika uppdrag pågår samtidigt då görs en prioritering var störst behov av hjärtstartaren finns.

Kontakt:

Thulli Holm 0702-787887

thullis[at]hotmail.com

Vi finns även på Facebook:

https://www.facebook.com/FHGVarberg

 

Är du intresserad av att gå med i Första hjälpen-gruppen i Varberg?

Hur kommer jag att bidra?

Som frivillig i Första hjälpen-gruppen i Varberg (FHG-Varberg) bidrar du med olycksfallsberedskap/Första hjälpen-beredskap samt medmänskligt stöd vid olika publika evenemang. En stor del av Varbergsgruppens uppdrag består av olika sportevenemang men andra arrangemang som tex nattvandring, konserter eller andra publikevenemang förekommer. Dessutom marknadsför du Röda Korsets verksamheter och värderingar.

Vilka förkunskaper krävs?

Inga särskilda utbildningar krävs för att gå med i FHG-Varberg utan alla utbildas av Röda Korsets egna utbildare.

Vi söker dig som har god förmåga att samarbeta. Vi är framför allt intresserade av dig med följande personliga egenskaper: Du är lugn och trygg i dig själv, du är lyhörd och flexibel, du är stresstålig

och du har ett trevligt bemötande. Du delar Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.

Inom Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i vårt arbete. Människor med olika bakgrunder, etnicitet, kön, åldrar och funktionshinder breddar vår kompetens och vår förmåga att utföra vårt uppdrag.

För att klara uppdragen behöver du även vara i god fysisk och psykisk kondition.

Hur mycket tid behöver jag lägga på att vara frivillig?

FHG-Varberg har möte var tredje torsdag då vi planerar för och utvärderar tidigare uppdrag. Vi arbetar även med att utveckla verksamheten och våra kunskaper exempelvis genom övningar.

För att gruppen ska kunna fungera krävs det att den är sammansvetsad. Det är alltså en riktlinje att alla bör delta på merparten av dessa möten. Antalet uppdrag vi har varierar under året med en högsäsong som infinner sig under juni/juli.

Första steget efter att du har bestämt dig att bli en förstahjälpare är att du utbildas till praktikant då du dels får lära dig mer om Röda Korset och dels hjärt- och lungräddning. Som praktikant går du tillsammans med behöriga förstahjälpare tills du är redo att genom gå grundutbildningen som är på 45h. För att behålla din behörighet behöver du sedan vara aktiv i gruppen samt varje år genomföra en behörighetsbedömning.

Kontakt:

Thulli Holm 0702-787887
thullis[at]hotmail.com

Vi finns även på Facebook:

https://www.facebook.com/FHGVarberg