Du är här: Start/Varberg/Mötesplatser/Röda Korset Second Hand Varberg

Röda Korset Second Hand

Bli volontär på Röda Korset! Just nu söker vi volontärer för integrationsarbete och i Second Handbutiken.
Skicka till:

Mer än en second handbutik

Röda Korset second hand-verksamhet ger hopp och räddar liv- i Varberg och världen. Vår Second Hand bygger på engagemang, frivillighet och delaktighet och idag finns det närmare 300 Röda Korset second hand-butiker runt om i Sverige.

Våra second hand-butiker skapar en lokal och naturlig mötesplats för tusentals människor varje dag. Runtom i landet arbetar anställda och frivilliga rödakorsare med att driva second hand-butik, caféverksamhet, erbjuda läxhjälp, svenskträning och ge utbildningar i Första hjälpen. Det är Röda Korset lokalt som driver och äger verksamheten och anpassar den efter lokala behov och möjligheter. Överskottet av försäljningen av gåvorna i våra second hand-butiker går till Röda Korsets lokala, nationella eller internationella arbete med att ge hopp och rädda liv.

När du lämnar dina kläder till oss eller handlar second hand, ser vi till att det ekonomiska värdet tillvaratas på ett bra sätt och blir till social nytta för människor- i Sverige och i världen.

Vi arbetar med återanvändning och materialåtervinning av gåvor från privatpersoner och företag. Genom att skänka och handla second hand bidrar du till Röda Korsets verksamhet likväl som du minskar miljöpåverkan. Du bidrar till en hållbar utveckling och sparar på jordens resurser genom att återanvända eller skänka något som du inte längre har nytta av. Visste du att tex ett par jeans kräver 9 000 liter vatten i framställning?

I våra butiker ger vi även människor möjlighet att närma sig arbetslivet bland annat genom arbetsträning.

Välkommen att besöka oss, fynda och ta en fika i vårt café! Vi serverar ekologiskt kaffe/te och allt fika bakas på plats.


Butiken är öppen:

 

All intäkter går oavkortat till att rädda liv och bidrar till att fler människor får hjälp.

 

Måndag kl. 13-18, onsdag och fredag kl. 11-18. Lördag kl. 10-14

In-/utlämningen är öppen:

Måndag-fredag kl. 11-18. Lördag kl. 10-14

 

Helgdagar har vi stängt.

Avvikande öppettider:

Butiken kommer vara stängd över mellandagarna och öppnar åter måndag den 7 januari 2019
Inlämningen är öppen helgfria vardagar kl. 11-17.

 

Välkommen!

 

Röda Korset Second Hand

Brukstorget, Birger Svenssons väg 16 E

432 40 Varberg

Telefon: 0340-695850

E-post: secondhand.varberg@redcross.se