Du är här: Start/Växjö/Röda Korset i Växjö/Växjös rödakorskretsar/Ingelstad rödakorskrets

Ingelstad rödakorskrets

Ingelstadkretsens verksamheter
Skicka till:

Ingelstads rödakorskrets bildades 1940 under namnet Östra Torsås rödakorskrets. Kriget som då rasade medförde ett stort hjälpbehov i samhället. 2013 bytte kretsen namn till Ingelstad rödakorskrets. 

Under alla dessa år har kretsen haft en aktiv roll i Ingelstads samhälle. Ingelstad ligger cirka 2 mil sydost om Växjö på väg mot Tingsryd. Samhället består av knappt 1 700 invånare. Ingelstad är bla känt för Inglinge hög som är ett stort gravfält från järnåldern och troligen sydsmålands äldsta gravplats. Ingelstads Naturbruksgymnasium med riksintag för intresserade ungdomar av djur och natur är i dag en av samhällets största arbetsplatser.

Här följer ett axplock av det som vi årligen gör i kretsen:

  • Besöksgrupp - Vi har en aktiv besöksgrupp som förgyller vardagen för de äldre som bor på Kvarngården och Ingelshov. Vi kan även finnas till som ledsagare vid läkarbesök med mera. Frivilligledare är Ann-Margreth Swerlander 070-878 53 55
  • Insamlingar - Vårinsamlingen, Världens Barn, Julinsamling och diverse blixtinsamlingar till katastrofreserven. Dessutom stödjer vi ekonomiskt Noaks Ark, RKUF (läxhjälp) oxh Rödakorsvärdarna på Växjö lasarett.  Frivilligledare är Kristina Karlsson, 0470-307 03
  • Brödlotteri - ordnar vi under våren och hösten.
  • Kupan i Växjö - bemannar vi en lördag varje månad. Detta ger vår krets varje år runt 50 000 kronor som vi använder för lokalt socialt arbete.
  • Loppmarknad - vid Kung Inges dag som firas en lördag i augusti. Det är en dag då stora delar av Ingelstads samhälle deltar.
  • Krisgrupp - Om olyckan skulle vara framme har vi tillsammans med kyrkan en grupp som kan stödja och hjälpa.  

Kontakta Ingelstadkretsen här!

Ordförande Anne-Maj Karlsson, tfn: 0731-59 52 06

Vice ordförande Ann-Magreth Swerlander

Sekreterare Gunilla Garnolf

Kassör Ulla Johansson

Bankgiro: 5035-4950

Swish: 12 30 59 43 74